Donalda Trampa nedienas ar domēna vārdiem!

Trampa-domena-vardi

Donalds Tramps vēl nav oficiāli apstiprinājis baumas, ka klajā laidīs “Trump TV” gadījumā, ja 8. novembra prezidenta vēlēšanās cietīs zaudējumu.

Republikāņu prezidenta kandidātu domēna vārda Trump.tv iegādē ir apsteidzis kāds viņa politikas kritizētājs – Kris Pučovics (Chris Puchowicz), kurš ir arī domēna vārda Trump.org lietotājs. Abus šos domēna vārdus ir iegādājies publisku izsoļu laikā 2012. un 2013. gadā.

Donalda Trampa juridiskā komanda 2012. gadā domēna vārda lietotājam izsūtīja draudu vēstuli ar brīdinājumu nekavējoties Trump.org atdot D.Trampam, piedraudot ar tīšu preču zīmes pārkāpuma un kibernozieguma apsūdzību.

“Man šķiet, smieklīgi, ka Tramps un viņa darbiniekiem nebija veselais saprāts, lai piedalītos atklātā izsolē, bet dienu pēc tās viņi mēģina iebiedēt mani, lai varētu saņemt vēlamo domēna vārdu bez maksas pēc tam, kad es par to esmu jau samaksājis.” Kris Pučovskis.

D.Trampa juridiskās komandas tiesas draudiem nebija īsti pamata, jo Pučovskis neplānoja izmantot Trump.org komerciālām darbībām. Pašlaik Trump.org vietnē tiek izvietots aicinājums nebalsot par nekustāmā īpašuma magnāta kandidatūru.

trumpORG

Prezidenta kandidāta dēls Ēriks Tramps (Eric Trump) 2015. gadā “Business Insider” žurnālam stāstīja, ka Trampa organizācijai pieder desmitiem tūkstošu domēna vārdu, kas saistīti ar viņa tēva vārdu un īpašumiem.

Ieskatoties WHOIS, var atklāt, ka gan DonaldTrumpSucks.com, gan DonaldTrumpNetworksSucks.com ir reģistrēti zem organizācijas e-pasta adreses. Tāpat kā TrumpBeddingOnline.com un TrumpHomeCandles.com. Taču tika piemirsta visacīmredzamākā izvēle Trump.org.

Pēc domēna vārda Trump.tv iegādes 2013. gadā par niecīgiem $251 dolāriem Pučovskis “Daily Dot” atzina, ka D.Trampa juridiskā komanda par šo domēna vārdu nav vēl izrādījusi interesi. Tas var liecināt, ka baumām nav pamata un Trump TV realitātē netiek plānots.